onsdag 13 april 2016

Vegansk vecka: dag två

Frukost: 
Havrelatte. Jag måste verkligen bättra mig med frukosten alltså. Det är inte hållbart att dricka enbart en kopp kaffe. Imorgon SKA jag göra gröt. Punkt.

Lunch: 
Tio bitar sushi med avokado, gurka, rättika och tofu. Inlagd ingefära och sjögräs. Supergott och mättande. Var noga med att kolla så att de vegetariska rullarna inte innehöll ägg, har märkt att en del av dem gör det. Kom ihåg det om ni skall äta sushi ute och vill ha veganskt!

Middag: 
Findus "Libanesisk falafel" med Santa Marias originalwraps, stekta champinjoner, sallad på zucchini, ananas, rödlök och avokado. Sedan blandade jag havrefraiche tillsammans med Santa Marias sweet chili sauce - l o v e l y!

Dagens känsla:
Jag MÅR faktiskt bättre i kroppen idag. Min mage är inte alls lika svullen/uppblåst som den brukar vara (någonting den typ alltid är) och jag är himla pigg. Har gått runt och nynnat här hemma hela dagen och i skolan kände jag mig som en solstråle. Jag må vara en glad tjej, men den senaste tiden har jag inte mått speciellt bra p.g.a. trötthet, magont, huvudvärk o.s.v. De bra dagarna har varit få, liksom. Och det är ju ingen rolig känsla att ha i knoppen och kroppen! Detta är en av anledningarna till varför jag gör det här och min förhoppning är att jag skall reagera bra på vegankost och kunna satsa ordentligt. 

Nu skall jag sätta mig med lite annat innan det är dags att sova. Hemresa imorgon klockan 08.30. Men, innan dess, why not a hiss and diss:

HISS: 
Sushi. Sushi är alltid en hiss för mig, kommer aldrig någonsin kunna bli en diss. MEN (MEEEN!) vegsushi är hiss gånger hiss gånger hiss... gånger hiss. Även om detta skulle gå åt pipsvängen blir det nog vegsushi för mig framöver. Lax i all ära, men AVOKADO(!) har alltid varit min favorit. Idag fick jag även rullar med avokado och gurka; frääääscht! 

DISS: 
Matbutikernas utbud på veganost. Ärligt talat nu. Jag var inne på Coop vid Österport, frågade efter veganost och killen som hjälpte mig verkade seriöst skämmas. Han BAD OM URSÄKT och visade mig till den enda veganost de hade - ett paket med åtta bitar, för 42 kronor. VAD I HELA HELVETE? "Jag är verkligen ledsen alltså, verkligen" - så sa han. Det är ju inte han som skall skämmas, det är inköparna. För ja, det är faktiskt lite pinsamt när det finns alternativ att köpa in. Samma sak på ICA Maxi där Henke och Marcus sökte med ljus och lykta efter veganost men inte hittade någon. Antingen sög de på att leta, eller så fanns det helt enkelt inte. Hade sett fram emot att testa Astrid och Apornas Jeezy, sätter mitt sista hopp till Willys. 

Vegansk falafel från frysdisken. Det ultimata vore ju att göra sin egen, men det
kommer så småningom. Hiiimla goda, i alla fall. <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar